FontReach este un tool extraordinar atunci cand trebuie sa demarezi un nou proiect si trebuie sa iei o decizie legata de ce fonturi vei utiliza.

Ce stie sa faca?

FontReach scaneaza cele mai populare 1 milion de site-uri web, conform statisticilor oferite de Alexa, si extrage date despre fonturile utilizate, ceea ce inseamna ca este un real ajutor in procesul de luare a unei decizii privind selectia fonturilor. FontReach iti poate raspunde la intrebari de genul:

  • Cate site-uri web folosesc fontul “Roboto”?
  • Care sunt aceste site-urile web care au implementat fontul “Roboto”?
  • Care sunt cele mai utilizate fonturi la nivel international?

Si multe altele, “Roboto” fiind doar un exemplu, putand face o cautare pentru orice font existent la ora actuala.

 

Vrei sa afli cat de popular este fontul pe care l-ai ales?

Nimic mai simplu…

Introdu in campul de cautare numele fontului si iti va fi afisata o statistica prinind popularitatea acestuia in functie de numarul de site-uri web in care este folosit.

O alta functie foarte utila (poate cea mai utila), este consultarea listei cu cele mai utilizate fonturi la nivel international, in functie de numarul site-urilor web care le utilizeaza.

 

Daca selectezi un anumit font, sa zicem “Helvetica Neue”, poti afla in care dintre cele mai populare site-uri web acesta este implementat.

Un singur “click” pe unul din site-urile aparute ca rezultat in cautarea anterioara iti poate spune si ce alte fonturi mai sunt implementate.

Prin ce se deosebeste FontReach ?

  • Design intuitiv, foarte usor de navigat.
  • Statisticile oferite sunt de foarte buna calitate.
  • FontReach exceleaza la capitolul simplitate si uzabilitate.