Incepand cu WordPress 3.7, platforma beneficiaza de o noua functie care poate gestiona in mod automat actualizarile, nefiind nevoie de nici o interactiune umana. Mentinerea platformei, temelor si modulelor actualizate este cruciala pentru a beneficia de performante optime, stabilitate si securitate sporita.

Activeaza actualizarea automata a versiunilor WordPress

Cand vine vorba de actualizarea platformei WordPress, distingem doua tipuri de versiuni, si anume:

  • Versiuni majore

Sunt acele tipuri de actualizari in care sunt incluse functii si/sau elemente noi, foarte importante pentru buna functionare a platformei WordPress. Introdu codul de mai jos in fisierul wp-config.php pentru a activa actualizarea automata a versiunilor majore.
Acestea sunt reprezentate astfel: WordPress 4.3, 4.4, 4.5, 4.6 etc…

  • Versiuni minore

Aceste tipuri de actualizari sunt activate “by default” si reprezinta in mare parte rezolvarea unor probleme de compabilitate sau securitate a versiunilor majore. Nu este necesara nici o interventie pentru activarea automata a actualizarilor minore.
Aceste sunt reprezentate astfel: WordPress 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.6.1 etc…

Activeaza actualizarea automata a modulelor WordPress

Pentru a activa actualizarea automata a modulelor instalate din directorul oficial WordPress.org, poti introduce in fisierul wp-config.php codul de mai jos.

Activeaza actualizarea automata a temelor WordPress

Daca tema pe care o folosesti provine din directorul oficial WordPress.org,  poti introduce in fisierul wp-config.php codul de mai jos pentru a activa actualizarea automata.