Relativ nouă pe piață, văzând lumina zilei în ultima parte a anului 2015, cea mai nouă temă a celor de la Elegant Themes nu poate decât să confirme încă o dată de ce este cel mai apreciat furnizor de teme WordPress. Extra este o temă de tip magazin, ceea ce o face perfectă pentru orice site de tip publicație, revistă, știri sau blog, oferindu-ți o gamă largă de funcționalități. În continuare vom trece în revistă câteva din caracteristicile care îi aduc statutul de cea mai bună temă WordPress stil magazin.

Variante Antet

Prima impresie contează. De aceea, Extra îți oferă posibilitatea de a alege unul din cele cinci variante de antet disponibile. Poti opta pentru logo centrat sau unul din stilurile orizontale, totul ține de viziunea pe care o ai asupra structurii paginilor web și a modului în care vrei să îți întâmpini vizitatorii.

Cea mai bună temă WordPress stil magazin

Partea cea mai interesantă, o reprezintă construcția paginii de destinație, sau homepage-ul, unde spre deosebire de celelalte teme, echipa de dezvoltatori de la Elegant Themes au înzestrat-o pe Extra cu câteva module noi menite să îți aducă conținutul în prim plan. Astfel, ai în față opțiunea de a construi o pagină de destinație statică, folosind modulele clasice din Divi Builder sau poți alege noile module pentru a genera un homepage exclusivist, în care articolele sunt puse la loc de cinste.

MODULE NOI

Având la bază puternicul Divi Builder, căruia i-au fost adăugate un set de module noi, construite special pentru nevoile blogerilor și publicațiilor de tip revistă, acum se pot crea structuri de pagină diferite folosind categorii și feed-uri pe baza articolelor deja postate. Le poți folosii pentru a crea structuri incredibile pentru pagina de destinație sau pentru pagina categoriilor. Fiecare modul are un nivel ridicat de personalizare, orice culoare, font sau dimensiune fiind la alegerea ta.

Modul de Review Integrat

Tot ca noutate, modulul de review integrat în Extra aduce un plus considerabil la capitolul interactivitate. Poți folosi această funcționalitate în calitate de autor, pentru a acorda o notă materialului publicat, fiind foarte utilă mai ales atunci când dorești să realizezi un review sau evaluezi un produs în functie de criterii diferite. Dar nu numai atat. Vizitatori au posibilitatea de a-și exprima părerea despre materialul publicat, acordând un vot folosind cele cinci steluțe. Automat, se va genera o medie în funcție de numărul de voturi primite și de rezultatele obținute. Acestă funcționalitate îți va fi foarte utilă, deoarece vei putea măsura feedback-ul primit de la proprii vizitatori.

MEGA MENIU

Mega Meniurile au rolul de a scoate ușor în evidență conținutul important de pe pagina ta. Poți folosi ultimele articole pentru a direcționa mai mulți vizitatori către acestea sau chiar paginile importante din site-ul tău.

UPDATE Extra 1.3

ADĂUGAT: DIVI LEADS SPLIT TESTING SYSTEM

Odată cu versiunea 2.7, dezvoltatori au integrat Divi Leads Split Testing System direct în constructorul de pagini Divi. Acum nu numai că poți construi cele mai eficente pagini de destinație, ci poți masura și testa orice aspect, pentru a atinge perfecțiunea.

 Adăugat: Dynamic Help System

În cazul în care folosești un serviciu de hosting mai ieftin, automat și resursele alocate sunt mai mici, astfel existând posibilitatea ca Divi Buider să nu funcționeze la parametrii normali. Pentru a veni în sprijinul celor care întâmpină această problemă, Dynamic Help System va deveni activ în momentul în care Divi Buider nu poate fi executat, oferind setările necesare pentru a rezolva în timp util problema resurselor alocate.

Extins: Divi Builder Page Settings

O serie de noi opțiuni de personalizare au fost adăugate, cum ar fi: posibilitatea de a alege o culoare predominantă pe întreg site-ul sau adăugarea liniilor de cod CSS direct în pagina la care se lucrează.

Concluzie

Dacă proiectul tau este de tip blog, revistă online, știri sau orice alt tip de publicație care implică promovarea continutului de tip articol, Extra va fi alegerea perfectă. Este o temă adaptată afișării pe toate dispozitivele mobile, dispune de o compatibilitate perfectă cu WooCommerce, integrare Social Media și o mulțime de alte funcții pe care trebuie să le descoperi. Mult succes!