Astazi va voi prezenta o tema WordPress, din gama premium, relativ nou venita pe piata si anume Noah, creata de catre Pixelgrade, o echipa de tineri si talentati programatori romani, despre care am scris mai multe aici.

Noah este o tema flexibila care se muleaza foarte bine pe mai multe tipuri de proiecte, adresandu-se in special acelor proiecte in care vizualul joaca un rol important. De aceea Noah este o alegere inspirata pentru un site web de fotografie, portofoliu sau, de ce nu, un blog in care imaginile sunt piesa de rezistenta.

Instalare si configurare

Procesul de instalare al temei Noah este foarte simplu si intuitiv. Imediat dupa ce tema a fost incarcata si activata un “Setup Wizard” porneste automat. Tot acest proces este exemplificat in imaginile alaturate.

 

Acum, tema este instalata si activata impreuna cu toate modulele necesare unei bune functionari. Sa trecem  la partea de personalizare…

Noah Setup Wizard

Pentru a respecta bunele practici, Pixelgrade a implementat majoritatea optiunilor de personalizare in Theme Customizer,  pentru a vedea in timp real toate modificarile facute.

Asa cum este si normal dupa o proaspata instalare, tema este practic goala, nici un articol, nici o pagina. Cel mai bine ar fi sa importati continutul demo pentru a va fi mai usor sa faceti toate personalizarile necesare.

Noah Import Demo Data

THEME OPTIONS

Asa cum am zis mai sus, Noah respecta recomandarea WordPress de a integra optiunile de personalizare in Theme Customizer, accesand din interfata de administrare “Appearance” → “Customize”.

Pixelgrade a avut grija sa introduca multiple astfel de optiuni tocmai pentru a putea sa iti proiectezi propria personalitate in viitorului tau proiect.

De aici poti schimba rapid modul de afisare al grilelor,  poti alege din peste 600 de fonturi, poti schimba orice culoare sau fundal si alte zeci de optiuni.

 

 

Blog Layout

Aspectul sectiunii de blog se poate personaliza foarte usor datorita multitudinii de optiuni integrate. De exemplu, poti selecta tipul grilei: Regular Grid, Masonry sau Packed, numarul de articole afisate pe fiecare rand, marimea spatiului dintre articole, pozitia titlului si multe altele…, toate cu un singur click, fara a fi nevoie de cunostiinte avansate de programare.

 

portfolio Layout

Sa zicem ca esti un fotograf de evenimente si consideri ca a sosit timpul sa iti expui evenimentele pe care le-ai imortalizat intr-un site web.

Special pentru acest tip proiecte, Noah vine la pachet cu un nou “custom post type” integrat si anume “Portfolio”, in care vei putea sa iti expui portofoliul de evenimente imortalizate. La fel ca si in cazul articolelor, ai control deplin asupra modului de afisare de tip grila.

 

 

Efecte de Tranzitie

Din punctul meu de vedere, exista un aspect prin care Noah se deosebeste foarte mult de alte teme.

Si anume, efectele de tranzitie.

In momentul in care vizitatorii tai vor accesa un articol, proiect sau imagine,  aceste efecte isi vor intra automat in rol.

Responsive

Cum numarul oamenilor care folosesc telefoanele mobile pentru a naviga pe Internet este intr-o continua crestere, este practic obligatoriu pentru oricine detine un site web sa se asigure ca va fi afisat corect pe orice categorie de dispozitive mobile.

Cu Noah vei avea garantia ca proiectul tau va arata perfect pe toate categoriile de dispozitive.

Performante

Desi designul este foarte important pentru o tema WordPress, trebuie sa tinem cont si de acest aspect esential in zilele noastre, la care Noah se pare ca exceleaza. Timpul de incarcare al variantei demo foarte bun (843 ms) si numarul de HTTP Requests destul de redus (39), ne arata ca in Noah sunt implementate cele mai bune practici in materie de optimizare. Si asta nu este tot, intreg continutul se incarca dinamic, in timp real, datorita tehnologiei AJAX implemetate.

ConcluziA

Se pare ca cei de la Pixelgrade au reusit sa fac o treaba fantastica. Noah are un design spectaculos, ofera multiple optiuni de personalizare si exceleaza la capitolul performante, incarcandu-se foarte rapid.

Deci pot spune ca achizitionarea temei Noah pentru proiectele de tip blog si portofoliu este o alegere inspirata. Pentru a afla mai multe informatii va invit sa analizati varianta demo oficiala si sa vizitati site-ul Pixelgrade.